AKSARAY / MERKEZ - Yenikent Anadolu Lisesi

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif  ERSOY’u  Anma Günü

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nesne Tasarım Yarışması

Mrt

Olası deprem anında personel ve öğrencilere okulumuzda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi kapsamında okulumuzda bilgi yarışması yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sözlük tasarı yarışması, En İyi Cümle Afiş yarışması ve Divan-ı Lugati't Türk Okumaları deneme yarışmasına okulumuz öğrencileri katılmıştır.

Mrt

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YOLUMUZU IŞIK TUTAN "ANADOLU'NUN KANDİLLERİ" ADLI ÇALIŞAMAMIZ.

Okulumuz Tarih öğretmeni Erdal PINAR' a ve öğrencisine teşekkür ederiz.

Mrt

8 MART KADINLAR GÜNÜ KAPSAMINDA "BİLİM TARİHİNE DAMGA VURAN KADINLAR" ADLI ÇALIŞAMAMIZ. ÇALIŞMAYI HAZIRLAYAN OKULUMUZ DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİMİZ BÜŞRA NUR ALTINSOYA'A ve ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

"Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir."

Necmettin Halil ONAN

Mrt

12 Mart 1921'de bundan tam yüz yıl önce bu milletin "İstiklal"inin marşı ulaştı ruhlarımıza. Bu dünyadan bir Akif geçti ama arkasında nice Asım'lar bırakı. Onun duasını, duamız kabul ettik, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." .  ON KITA BİR VATAN, İLELEBET İSTİKLAL!

İstiklal Marşı'mızın kabulünü kutluyoruz. İstiklal marşımızı bu millete hediye eden Mehmet Akif ERSOY'u rahmetle anıyoruz.

NE KUTLU BİR ZAFER!

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN!

Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?

En kesif orduların yükleniyor dördü beşi.

-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya

Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.

Mrt

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAYIMLANAN PATENT FAYDALI MODEL TASARIM MARKA TANITIM KİTAPÇIĞIDIR.

NE KUTLU BİR ZAFER!

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN!

Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?

En kesif orduların yükleniyor dördü beşi.

-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya

Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.